Het huis

In het ontwerp van architect Ronald In ’t Hout wordt de traditionele Ardèchoise architectuur gecombineerd met moderne open en ruimtelijke elementen. Dit spel tussen open en gesloten is in het hele huis doorgevoerd. De ruime hoge woonkamer heeft grote openslaande deuren naar drie terrassen, waardoor binnen en buiten in elkaar overlopen. Vanuit iedere plek in de woning vindt je verrassende doorkijkjes, wat het ruimtelijk effect versterkt. De ligging van de woning is zodanig, dat je naar keuze altijd in de zon of in de schaduw kunt zitten op één van de terrassen.

Het huis is gebouwd van energiezuinig ecologisch materiaal, met bijzondere isolerende en ademende eigenschappen. Dit levert een aangenaam en vochtvrij binnenklimaat op. Het leidingwater is 100% bronwater, afkomstig uit de gemeentelijke bron van Désaignes. Rondom het huis is een aangenaam terras met een veranda die uitkijkt uit op een karakteristieke notenboomgaard en de bergen van het Parc Naturelle Régional des Monts d’Ardèche. Op het terras staat een verrijdbare eettafel en een open haard, tevens barbecue. Via een houten trap kom je vanuit de tuin bij de beek Le Sialle. In die beek, direct naast het huis, is een waterval en een beschutte plek om te poedelen. Kinderen kunnen in de beek heerlijk spelen.

De grote terrastuin is in 2010 aangelegd door Nico Kloppenborg. De tuin moet uiteindelijk net als het huis een spel opleveren met open en besloten plekken. Het grasveld naast het huis kan gebruikt worden als speelveld voor kinderen.