Over ons & foto’s van de bouw

In het stroomgebied en de omgeving van de rivier Le Doux in de  Noord-Ardèche hebben mijn vrouw (Olga ten Hove, 1958 ~ † 2014) en ik lang gezocht naar een oud huis om op te knappen. Dit bleek nog niet zo eenvoudig. Toen we in 2007 een perceel bouwgrond vonden aan de rand van het dorp Désaignes, besloten we dan ook zelf een huis te bouwen. We hebben het huis de naam Le Noyer (de notenboom) gegeven, vernoemd naar de notenboomgaard naast het huis.

De Nederlandse architect Ronald In ’t Hout, die in de Ardèche woont en werkt, heeft het ontwerp gemaakt. Onder zijn begeleiding is een huis gebouwd dat uiteindelijk mooier is geworden dan wij durfden dromen. Het huis heeft de traditionele Ardèchoise architectuur in combinatie met moderne open en ruimtelijke elementen. Dit spel tussen open en gesloten is in het hele huis doorgevoerd. Het huis is met lokale ondernemers gebouwd. De bouw is probleemloos en in een prettige sfeer verlopen.

Nico Kloppenborg, tuinontwerper in Mantgum, heeft een prachtig ontwerp gemaakt voor een terrastuin rondom het huis.

Bij het ontwerp is rekening gehouden met aspecten van duurzaamheid. Het huis is gebouwd van ecologisch geproduceerd materiaal (zgn. Ytong cellenbeton) en is uitstekend geïsoleerd. De woning en de ramen van de woonkamer zijn zodanig aangelegd dat de zon zomers zo weinig mogelijk en ‘s winters zoveel mogelijk in de woonkamer kan schijnen. In de zomer is het huis heerlijk koel en in de winter aangenaam warm. Het huis wordt verwarmd met een houtkachel en elektrische radiatoren in woonkamer, keuken en badkamers.

Het regenwater van het dak wordt opgevangen in een ondergronds reservoir. Via een ondergronds irrigatiesysteem worden de bomen in de tuin automatisch van water voorzien.

De opening van Le Noyer heeft plaatsgevonden in de zomer van 2010.

Van harte welkom!

Hedzer Klarenbeek.

Telefoon: 06 – 30506227 / 058 – 2165 764

E-mail: le.noyer.ardeche@gmail.com