Omgeving

Het pittoreske middeleeuwse dorp Désaignes ligt op een hoogte van 520 m. Désaignes is een ‘village de caractère’ en heeft daarmee een beschermde status. In het hart van het dorp ligt een kasteel, ingericht als streekmuseum, dat ’s zomers te bezichtigen is. In het dorp is een bakker, slager, kleine supermarkt, postkantoor, gemeentehuis met VVV, hotels, restaurant, café, bar/tabac en een garage met benzinestation.

Langs Désaignes stroomt de rivier de Doux. In de zomer wordt deze rivier op een aantal plaatsen ingedamd, waardoor er een ‘plan d’eau’ ontstaat: een natuurlijke zwemplek. Het plan d’eau van Désaignes ligt op loopafstand van ons huis. Er zijn picknickplekken met faciliteiten voor kinderen en het is omzoomd door schaduwrijke bomen. In de zomervakantie is er ’s middags een badmeester die toezicht houdt.

Op 6 km van Désaignes ligt Lamastre, wat als centrumdorp fungeert. In Lamastre is twee keer per week markt. Het heeft vele voorzieningen, o.a. een supermarkt, verschillende soorten winkels, hotels, restaurants, pizzeria’s en sportfaciliteiten. Daarnaast zijn er medische voorzieningen zoals huisartsen, dierenartsen en apotheken. Bij de camping Le Retourtour is in de Doux eveneens een ‘plan d’eau’ met een picknickplek.

Wij geven jullie graag tips over de omgeving, zoals onze favoriete restaurants en lokale markten. Kijk voor een overzicht op onderstaande kaart.